Boardbabes on sand en het vervolg
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
20 Februari 2010 | Peru, Arequipa
Waar waren we ook alweer gebleven..Oja, we gingen sandboarden. Wij dachten dus dat dat inhield dat je met een buggie een zandhellinkje opgereden zou worden en daar dan vanaf zou glijden. NIET DUS. De eerste 20 minuten werden we getrakteerd op een woeste buggyride waar een ritje in een achtbaan NIETS bij voorstelt. Supersteile en hoge zandheuvels waar ze vol gas tegenop/vanaf/schuin overheen crossen in een madmax-achtig karretje. Je draagt dan wel een gordel maar daardoor voel je je nou niet bepaald veiliger. Toen onze hartjes weer uit onze keel op hun normale locatie waren gearriveerd werd het tijd om het echte sandboarden te gaan doen. Je raadt t al, die hellinkjes waren ook fikse heuvels waar je niet vanaf glijdt maar ZOEFFFFFFFTT
Liggend op een soot snowboard met handgrepen ga je zo snel dat je oren ervan ploppen. De eerste die tegen ons een of ander stoer verhaal ophangt over snowboarden kan dus een aardige uitlachsessie verwachten hehe.
Na de vele afdalinkjes en nog meer gecross en gejump over woestijnheuvels waren we uiterard dorstig geworden en was t plan om met onze buggybestuurder een biertje te gaan doen maar op de een of andere manier resulteerde dat in een tripje naar een nabijgelegen wijngaard waar weer een vriend ons 3en mee heennam en waar we zo lam zijn geworden van de pisco (soort tequila) met rode wijn dt we geen van beiden meer wisten hoe al die lompe foto´s op de camera kwamen. Nouja, het zag er wel gezellig uit dus vooruit, eind goed al goed, jatoch?
De volgende dag de bus naar Nazca genomen,wat dus eigenlijk die avond ervoor had moeten gebeuren, om de Nazca-lijnen (voor degenen die niet weten wat dat zijn:nl.wikipedia.org/wiki/Nazcalijnen) te bezichtigen vanuit een vliegtuigje. ´s Avonds zouden we het daarom rustig aan gaan doen zodat we de volgende morgen fris en fruitig zouden zijn omdat we al gewaarschuwsd waren dat die vliegtuigjes erg klein waren en er aardig wat bochtjes op de route liggen. Maar uiteraard kwam er iemand aan ons tafeltje zitten die in hetzelfde hotel zat als ons en ons een lokaal drankje wilde laten proeven voordat we naar bed zouden gaan. Vooruit dan maar, aangezien ie ook een goedkope tour voor de volgende dag kon regelen na het vliegen. Nou Pat ging heel wijs op tijd naar bed maar die mixjes smaakten weer es te lekker dus ik lag er en te laat in, en niet nuchter genoeg waardoor de fris&fruitigheid de volgende mortgen ver te zoeken was.Gelukkig wel een coole vlucht gehad (voor het eerst in je leven je eigen barf inslikken kan ook wel als n hoogtepunt gezien worden vind ik). Omdat we alletwee nog steeds als Avatars worden gezien hier kregen we alletwee in verschillende vliegtuigjes een plek naast de piloot omdat ze bang waren dat onze benen er anders niet in zouden passen!
Na het vliegen terug naar het hotel, ff ontbijten en daarna werden we opgehaald door een gids die ons meenam naar een Inca-begraafplaats waar de mummies gewoon in open graven lagen. Heerlijk luguber dus weer :D Die gast van de avond ervoor, die het geregeld had, trouwens nooit meer gezien waardoor we deze tour voor omgerekend 1,25 per persoon hebben gekregen.
De rest van de dag n beetje rondgehangen omdat we ´s avonds pas de bus hadden. Veel ge-internet om WEER te proberen foto´s erop te knallen, wat WEER niet lukte om WEER vage redenen. maar goed, we blijven proberen. In dit gedeelte van Peru is trouwens het eten lekker goedkoop, wat we dus ook nog hebben gedaan. nadeel is alleen dat je maar 1 menu hebt waar je uit kan kiezen en dat je, als je te diep in je bord met soep roert, een kippepoot inclusief tenen kan tegenkomen..
De volgende ochtend aangekomen in Arequipa, waar we nu zitten, en de plannign was om ¨even¨ Colca Canyon te bezoeken, een van de diepste canyons ter wereld, en daar weer verder te gaan, maar dat even ging hm niet worden, hele toutje koste 2 dagen! Gelukkig kwamen we daar op tijd achter (kwartier voor aanvang) waardoor we nog net op tijd mee konden. Nouja, het hield wel in dat hup hup de taxi inmoesten springen en de chauffeur moest plankgassen om het tourbusje in te halen die al was vertrokken, maar goed, we redden het weer eens op het nippertje. Minder detail van die ochtend is datb m´n o zo geliefde Jack Daniels tas is gejat bij het tentje waar we zaten te ontbijten!Hij stond een meter van ons vandaan en we zaten een tel niet op te letten en poef, weg wassie. GRRRMMMBBLLLL!! Gelukkig had ik net 10 minuten daarvoor mn Ipod en paspoort in mn backpack gedaan (die zo groot en zwaar is dat niemand hm nogeneens WIL meenemen) en mn portomonnee aan Pat gegeven, dus ben alleen mn ¨handige reisdingetjes¨kwijt, zoals oordoppen, woordenboek,busoutfit en nog meer waar De Tas om bekend stond. Maarjaaa, het zou veel erger kunnen zijn en tot nu toe scheelt het wel weer met sjouwen.
Goed, op weg dus naar Colca Canyon en nog meer moois. Zijn een stuk hoger gegaan qua ligging wat meteen te merken is, je wordt wat trager, suffer en lomer (ja, het kon nog erger dan t al was) duizeligheid en benauwdheid. Zijn meteen aan de cocabladeren gegaan, wat ertegen schijnt te helpen als je ze kauwt of er thee van trekt maar behalve een vieze smaak van het kauwen op het gebladerte en een lekker bakkie ´s morgens hadden we er weinig van. Dat bakkie thee was trouwens hard nodig want het was ERG koud ´s morgens om half 6 bij het ontbijt. We moesten al vroeg op namelijk om naar een punt in de canyon te rijden waar de condors rondvliegen. En die staan blijkbaar vroeg op..Helaas zaten dus de meeste van mn longsleeves in De Tas maar gelukkig waren we de vorige dag veel van die vrouwtjes tegengekomen die kleurige kleden verkochten EN rappapaaaa, lekkere zachte warme alpaca-wollen (lama-achtigen maar dan zonder spuug)truien! Gelijk maar eentje aangeschaft dus en die kwam super van pas. Condors gezien en hele mooie uitzichten van de supergrote vallei. We dachten eigenlijk dat die vallei gewoon een groot gat was maar dit ¨gat¨ is zo groot dat er een paar dorpen in zitten, en nog ver van elkaar verspreid ook. Praktijk weer cooler dan de theorie dus.
Moet weer gaan want anders wordt er weer een bus gemist en aangezien het al 8 uur ´s avonds is en we nog 5 uur moeten..
21 Februari 2010 - 08:58
Petra:
hey conjo´s!!!
super verhaal zeg! jammer van je tassie.. hier op het kattukse strand zijn ze weer bezig met de strandtenten aan het neerzetten. ook echt wel vette bergen hoor.... veel plezier bij het volgende avontuur! -
21 Februari 2010 - 11:43
Joor:
wat een verhalen weer zeg.
alleen jammer dat de foto's steeds niet werken.
maar nu hoef je bij mignon dr mamma ook niet meer te slijmen voor een mooie wollen trui ;) of neem je nog wel een paar bolletjes alpacawol mee?
have big fun ladies
grtz Joor -
21 Februari 2010 - 12:22
Linda:
Ik heb me wederom kapot gelachen om jullie verhalen... super.. ga zo door!! Met beleven en beschrijven!! Have fun!! XX -
21 Februari 2010 - 12:30
Tines En John:
haaaaaaaaaaaai hallow daar!!
wat een spannened verhaal weer en wat een dingen maken jullie mee zeg!!! TOP!!
hier in kattuk gaat het weer een beetje opknappen lees dat jullie nu eindelijk de kou is in gaan..... :D blij dat je je belangrijkste spullen nog heb joh maar baale van je tassie :( have fun!! en op naar het volgende avontuur!! groeten van hier en tot laterrrrrrrrr -
21 Februari 2010 - 21:11
Broer:
NIET JE JD-TAS!!
Gelukkig had je de echte valuables eruit gehaald.
Ik stuur je ff een instructie op je hellekak voor het foto-gebeuren.
Ga zo door!